728 x 90

Люис Хамилтън: Невероятно е, че се доближавам до Сена!

    Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че се чувства „невероятно”, както и че му е трудно да повярва, че се доближава до постиженията на своя идол Айртон Сена. Люис коментира темата преди предстоящата Гран при на Монако, където Сена има 6 победи за девет години, пет от тях поредни и допълни, че е

    Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън призна, че се чувства „невероятно”, както и че му е трудно да повярва, че се доближава до постиженията на своя идол Айртон Сена. Люис коментира темата преди предстоящата Гран при на Монако, където Сена има 6 победи за девет години, пет от тях поредни и допълни, че е поласкан, че името му попада в едно изречение с това на Айртон.

    „Айртон беше пилотът, който му запали за Формула 1 – обясни Хамилтън. – Невероятно е, но помня първите негови състезания, които гледах, бях в къщата на баща ми, ядях сандвичи с бекон, седнал на дивана пред телевизора. Никога не съм си представял, че един ден ще стигна дотук.”

    Мнозина са на мнение, че още този сезон Хамилтън ще изравни постижението на Сена от три световни титли във Формула 1, но британецът не бърза с тези прогнози.

    „Още е рано да говорим за това – обясни Люис, който има 20 точки аванс след първите пет старта за годината. – Но целта ми е да стана световен шампион този сезон. Винаги съм искал да повторя успехите на Сена, още от дете, така че продължавам да се опитвам.”

    Люис е далеч от постиженията на Сена само в квалификациите – легендарният бразилец е спечелил 65 първи места, а Люис – с 23 по-малко. Но пък е само на 5 победи от Сена, който има 41. Айртон има 162 старта във Формула 1, Люис – 153, от които е спечелил 36. Но също като Сена Люис завърши втори в първото си състезание в Монте Карло, а в неделя ще се бори за втората си победа в Монако.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт