728 x 90

Фернандо Алонсо: В Монте Карло ще вземем точки

Фернандо Алонсо: В Монте Карло ще вземем точки

Фернандо Алонсо не губи оптимизма си въпреки трудния старт на сезона за McLaren и предрече, че този уикенд в Монако британският тим ще спечели първите си точки за годината. Завръщането на Honda като доставчик на мотори на отбора се оказа доста по-проблематично от очакваното и Алонсо и Дженсън Бътън се оказаха в дъното на колоната,

Фернандо Алонсо не губи оптимизма си въпреки трудния старт на сезона за McLaren и предрече, че този уикенд в Монако британският тим ще спечели първите си точки за годината. Завръщането на Honda като доставчик на мотори на отбора се оказа доста по-проблематично от очакваното и Алонсо и Дженсън Бътън се оказаха в дъното на колоната, като досега най-добрите им постижения са по едно 11-о място за пет старта.

Алонсо предрече точки за McLaren и преди Гран при на Испания, но там той отпадна, а Бътън финишира едва 16-и.

„Мисля, че в Монако ще вземем точки – обясни Алонсо. – В Испания симулацията на състезанието ни каза, че ще завършим девети, но за съжаление трябваше да спра заради повреда в спирачките. Така че това беше първата ни възможност за точки този сезон, в Монако е втората. Вярвам, че оттук нататък ще сме на ръба на Топ 10 и в зависимост от развитието на колата ни ще видим дали ще минем още по-напред.”

Инженерите на Honda признаха, че трябва да направят доста промени по новия си V6 турбо мотор, който страда от липса на мощност и не е достатъчно надежден, като се предполага, че първите сериозни подобрения ще са факт за първите есенни стартове след лятната пауза.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт