728 x 90

Ники Лауда: Люис Хамилтън си заслужава милионите

    Новият тригодишен договор на световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън с Mercedes не е неочаквана новина, и въпреки забавянето, сделката успя да развълнува медиите в цял свят. Доста важна тема от обсъждането му се оказа и заплащането, което се получи Люис за следващите три години в Mercedes. Предполага се, че сега Хамилтън кара за

    Новият тригодишен договор на световния шампион във Формула 1 Люис Хамилтън с Mercedes не е неочаквана новина, и въпреки забавянето, сделката успя да развълнува медиите в цял свят. Доста важна тема от обсъждането му се оказа и заплащането, което се получи Люис за следващите три години в Mercedes.

    Предполага се, че сега Хамилтън кара за около 30 милиона евро на година, като тук влизат премиите и бонусите за различни успехи, а новият договор ще носи на пилота около 42 милиона на година.

    „Световните шампиони като Фетел, Алонсо и Люис заслужават високо заплащане, Хамилтън си заслужава милионите – обясни директорът на Mercedes. – Всички се вълнуваха защо подписването на договора се забави – принципът беше следният – Люис преговаря сам, бе з мениджър и това се оказа трудност, която трябваше се коригира в движение. Основната част на договора не беше проблем – допълни австриецът. – Доста по-трудно се оказа договарянето на допълнителните неща по контракта, основно що се отнася по PR и медийните ангажименти на пилота.”

    Вчера Хамилтън каза, че не е планирал купон с шампанско за новия договор, но според вестник The New York Post, пилотът обмисля купуването на голям апартамент в Манхатън, оценен на 30 милиона долара.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт