728 x 90

Mercedes: Доказахме, че не винаги сме идиоти

Mercedes: Доказахме, че не винаги сме идиоти

Шефът на световните шампиони във Формула 1 Mercedes Тото Волф заяви след Гран при на Канада снощи, че двойната победа на тима показва, че в отбора „не винаги действат като идиоти”. Така Волф напомни за издънката на отбора в Гран при на Монако, където лидерът Люис Хамилтън беше повикан за ненужна смяна на гуми малко

Шефът на световните шампиони във Формула 1 Mercedes Тото Волф заяви след Гран при на Канада снощи, че двойната победа на тима показва, че в отбора „не винаги действат като идиоти”. Така Волф напомни за издънката на отбора в Гран при на Монако, където лидерът Люис Хамилтън беше повикан за ненужна смяна на гуми малко преди финала и загуби победата, която грабна съотборникът му Нико Розберг.

Това покачи напрежението в тима, но в Монреал Люис отново демонстрира превъзходството си над Розберг, след като спечели квалификацията и беше начело в състезанието от старта до финала.

„Работата на целия екип, включително и на момчетата, които отговарят за стратегията на двамата ни пилоти беше безгрешна – похвали се Тото след финала в Монреал. – Така че, не винаги сме идиоти. Днес беше много оспорвано, състезанието беше трудно, двамата ни пилоти бяха много близо един до друг и всяка грешка щеше да е много скъпа. Трябваше да сме максимално концентрирани и го направихме. След уикенд като този в Монако е много трудно да се концентрираш отново, но при нас се получи.”

Тото Волф коментира и присъствието на Ferrari в челото, като Кими Райконен загуби битката за третото място заради завъртане в 27-ата обиколка, когато едната му хибридна система се включи неочаквано и го завъртя на излизането от обратния завой.

„От психологическа гледна точка е добре, че оставаме начело въпреки подобренията, които използваха за това състезание нашите съперници – обясни Волф, като имаше предвид новата версия на двигателя, с който караха Райконен и Себастиан Фетел. – Но не мисля, че това е най-доброто, на което са способни във Ferrari. Фетел имаше проблеми в квалификацията и това го остави назад на старта, а Кими също имаше трудности, които го оставиха извън Топ 3.”

„Перфектен уикенд за нас, шокът от Монако е забравен, отново сме много силни и бързи”, обобщи настроенията в тима след финала в Канада директорът на отбора Ники Лауда.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт