728 x 90

В McLaren-Honda най-после ядосаха Фернандо Алонсо

В McLaren-Honda най-после ядосаха Фернандо Алонсо

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо успя да стресне всички в бокса на McLaren с гневното си избухване по радиото в хода на Гран при на Канада, когато отказа да върне газта, за да пести гориво и се оплака, че изглежда като „аматьор на пистата” заради това, че съперниците му го изпреварват с лекота. Още в

Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо успя да стресне всички в бокса на McLaren с гневното си избухване по радиото в хода на Гран при на Канада, когато отказа да върне газта, за да пести гориво и се оплака, че изглежда като „аматьор на пистата” заради това, че съперниците му го изпреварват с лекота. Още в 25-ата обиколка от общо 70 от бокса помолиха Алонсо да започне да пести гориво, а той отвърна, че иска да се бори за по-предни позиции, а след това ще мисли за икономии. До това обаче не се стигна, тъй като Фернандо отпадна в 48-ата обиколка заради загуба на мощност.

„Когато се бориш за всяка позиция на пистата, при това срещу съперници, които разполагат с по-бързи автомобили, икономията на гориво далеч не е най-важното нещо, за което да мислиш – обясни по-късно Алонсо. – След три или четири напомняния по радиото, че разходът ми на гориво е много висок, просто казах на бокса да ме оставят да се състезавам и да се опитам да постигна нещо забавно на пистата. Все едно карах кола от друг шампионат, а не болид от Формула 1. Когато другите пилоти те задминават толкова лесно, изглеждаш като аматьор, което не е добре. В момента не сме супер бързи, трябва да оправим много неща. Но се надявам, че сме научили някои уроци в Монреал.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт