728 x 90

Force India обновява болида си за "Силвърстоун"

Force India обновява болида си за "Силвърстоун"

В-версията на болида на Force India за сезон 2015 във Формула 1 – VJM08, ще е готова за състезанието на „Силвърстоун”, обясни заместник-шефът на тима Боб Фърнли. Force India изостава драстично в развитието на колата си в сравнение с другите отбори без Manor, където на практика използват болидите си от миналата година. Заради финансови трудности

В-версията на болида на Force India за сезон 2015 във Формула 1 – VJM08, ще е готова за състезанието на „Силвърстоун”, обясни заместник-шефът на тима Боб Фърнли. Force India изостава драстично в развитието на колата си в сравнение с другите отбори без Manor, където на практика използват болидите си от миналата година. Заради финансови трудности през декември тимът успя да покаже единствено новия нос на колата, а преди Канада стана ясно, че ревизираната В-версия на шасито най-после се е справило със задължителния краштест.

Според по-ранна информация, във Force India имали възможност да подготвят едно шаси VJM08B за Гран при на Австрия след две седмици, но тогава се появи въпросът кой от двамата пилоти ще го получи за състезанието. Сега тимът ще подготви два автомобила, но за Гран при на Великобритания, което е „домашен старт” за Force India, тъй като базата на отбора е много близо до „Силвърстоун”.

Фърнли допълни, че новото шаси ще участва в тестовете след Гран при на Австрия и допълни, че новата кола „ще е доста по-различна”. Той поясни, че шаситата на тима, както за миналата, така и за тази година не са получавали сериозни подобрения от Гран при на Русия през 2014-а.

„След това при нас настъпиха сериозни промени, както в концепцията за колата, така и в чисто организационен план, що се отнася до ръководството на департамента, който отговаря за аеродинамиката на болидите”, обясни Фърнли.

Въпреки изоставането с развитието на колата си Force India се бори с Sauber, Lotus и Toro Rosso за петото място в класирането на конструкторите.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт