728 x 90

Бърни Екълстоун отново преговаря за старт в Ню Джързи

    Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун се опитва да съживи провалилата се идея за старт от световния шампионат в Ню Джързи, на който за фон да служат небостъргачите в Манхатън. При предишния опит се стигна до уговорка за състезание в Порт Импириъл, надпреварата се появи в календара за 2013 г. и 2014 год., след което

    Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун се опитва да съживи провалилата се идея за старт от световния шампионат в Ню Джързи, на който за фон да служат небостъргачите в Манхатън. При предишния опит се стигна до уговорка за състезание в Порт Импириъл, надпреварата се появи в календара за 2013 г. и 2014 год., след което Гран при на Америка изчезна в небитието.

    Основният проблем се оказа невъзможността на местния промоутър Лио Хиндъри-младши да намери нужното финансиране, за да организира състезанието. За да спаси проекта Бърни дори му осигури заем, за да не спира работата по организацията на състезанието, но и това се оказа недостатъчно.

    Сега обаче Хиндъри отново се е срещнал с Бърни – по време на Гран при на Канада и двамата са обсъждали вариант за съживяването на старта в Ню Джързи. Екълстоун държи Формула 1 да има старт колкото се може по-близо до Ню Йорк и вече е заявил, че няма да се откаже докато не го постигне. Включването на този старт за догодина не е възможно, тъй като календарът е запълнен, но за след това ще се намери свободна дата, гарантира Бърни.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт