728 x 90

Жан Тод: Дайте ми власт, за да променя Формула 1

    Президентът на ФИА Жан Тод заяви на отборите във Формула 1, че ако искат той да им помогне да променят световния шампионат, то трябва да го овластят, за да може той да го направи. Отговорът на Тод дойде след изказването на шефа на Red Bull Кристиан Хорнър, който обобщи мненията на няколко други тима, че

    Президентът на ФИА Жан Тод заяви на отборите във Формула 1, че ако искат той да им помогне да променят световния шампионат, то трябва да го овластят, за да може той да го направи. Отговорът на Тод дойде след изказването на шефа на Red Bull Кристиан Хорнър, който обобщи мненията на няколко други тима, че тъй като отборите не могат да се разберат за това какво трябва да се случва с Формула1, то Бърни Екълстоун или президента на ФИА трябва да наложат посоката, в която да се развива шампионатът.

    Тод обаче е скептичен за това колко са сериозни намеренията на отборите и поясни, че за да се намеси, то тимовете трябва да се откажат от властта си в Стратегическата група за развитие на Формула 1 или от гласовете си в Комисията за Формула 1 на ФИА.

    „Бих казал, че тук става въпрос само за приказки – коментира Тод изказването на Хорнър. – Тимовете раздухват сериозен шум около работата на Стратегическата група и вече на няколко места прочетох, че решението трябва да се вземе от ФОМ или ФИА. Мисля, че мога да седна с Бърни и да решим кое ще е добре за спорта, но бъдете сигурни, че тези, които сега искат да прехвърлят решението на ФОМ или ФИА, ще първите, които ще недоволстват от промените. Затова искам мнението на отборите в писмен вид. Ако са съгласни, да ми дадат мандат, за да работя и после ще видим как ще реагират. В момента всичко е само на думи.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт