728 x 90

Жан Тод иска повече нощни стартове

Жан Тод иска повече нощни стартове

Президентът на ФИА Жан Тод повече нощни стартове във Формула 1 и посъветва боса на шампионата Бърни Екълстоун, да не изнася пред обществото „мръсното си бельо”. Формула 1 продължава да създава негативни заглавия в пресата, като за това се стараят всички: Бърни Екълстоун, част от отборите, пилотите, които постоянно се оплакват от новите мотори, феновете,

Президентът на ФИА Жан Тод повече нощни стартове във Формула 1 и посъветва боса на шампионата Бърни Екълстоун, да не изнася пред обществото „мръсното си бельо”. Формула 1 продължава да създава негативни заглавия в пресата, като за това се стараят всички: Бърни Екълстоун, част от отборите, пилотите, които постоянно се оплакват от новите мотори, феновете, които искат по-интересни състезания и т.н.

Наскоро Тод даде заявка, че може да „спаси” Формула 1, но поиска извънреден мандат за това от отборите в световния шампионат. Засега обаче не личи гласът му да е чут. И французинът започна да предлага конкретни мерки.

„Може би трябва да решим, че е по-добре да имаме състезания в Европа, които започват в 18 часа, а не в 13 или 14 – обясни Тод. – Така през лятото хората ще могат да отидат на плаж, да се приберат и да гледат състезанието. Вечерните състезания са по-интересни и ще ангажират вниманието на повече хора.”

Тод обърна внимание и на изказването на Бърни, който за пореден път обясни, че новото поколение V6 турбо мотори са „боклук” и това беше сериозно раздухано от медиите.

„Ако Бърни има някакви оплаквания, то това са неща, които трябва дасе решават вътрешно, а не да се изнасят пред публиката – обясни Тод. – Надявам се, че в бъдеще Екълстоун ще демонстрира по-позитивно отношение към Формула 1.  Аз познавам добре Бърни, той може да ви каже, че съм най-добрият му приятел и само 5 минути по-късно да обясни на някой друг, че съм най-големият идиот на света. Свикнал съм с това и мога да го преживея. Подобни изказвания създават само клюки. Но нямам намерение да се опитвам да го променя.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт