728 x 90

Марк Уебър: За малко да подпиша с Ferrari за 2013 година

Марк Уебър: За малко да подпиша с Ferrari за 2013 година

Автобиографичната книга на Марк Уебър Aussie Grit вече се продава в Австралия, а бившият пилот от Формула 1 продължава да предоставя на медиите отделни пасажи от нея. Сега Марк потвърди, че е бил много близо да премине във Ferrari за сезон 2013 и преговорите са били дотолкова напреднали, че на среща с представители на италианците

Автобиографичната книга на Марк Уебър Aussie Grit вече се продава в Австралия, а бившият пилот от Формула 1 продължава да предоставя на медиите отделни пасажи от нея. Сега Марк потвърди, че е бил много близо да премине във Ferrari за сезон 2013 и преговорите са били дотолкова напреднали, че на среща с представители на италианците по време на Гран при на Монако през 2012 г. са били очертани параметрите на бъдещия му договор със Скудерията. В крайна сметка обаче Марк се отказал, тъй като от Маранело му предложили договор само за една година.

„Срещата ми беше със Стефано Доменикали на яхтата на Флавио Бриаторе на пристанището в Монако – обясни Уебър. – Тогава имах реален шанс да премина във Ferrari. Бриаторе, Доменикали и Алонсо искаха това да се случи. Пратиха ми проектодоговор за една плюс една години, а ние искахме договорът да е два сезона. Не исках просто да се преместя в друг отбор и да знам, че и там ще имам договор за една година и през юли 2013 да ми кажат, че повече няма да имат нужда от мен. Помня, че в петък сутринта отидох до „Силвърстоун” и говорих по телефона с Алонсо. После говорихме още няколко пъти и той ме помоли да изчакам, но инстинктът ми подсказа, че ще сгреша ако премина във Ferrari.”

Уебър допълни, че след като шефовете му в Red Bull разбрали, че той преговаря с Ferrari, те потърсили Люис Хамилтън.

„В Red Bull също действаха активно и преговаряха с други пилоти – разкри Марк. – Основно с Люис, те знаеха за контакта ми с Ferrari, така че между нас нямаше диалог за удължаването на договора ми. Но на „Силвърстоун” Кристиан Хорнър изведнъж ми предложи нов договор за сезон 2013, а след няколко дни го подписхаме. Със сигурност, във Ferrari щеше да е интересно, малко смяна на обстановката, а и е хубаво човек да се чувства желан.”

Марк разкри и възможността Бърни Екълстоун да участва в трансфера му, като босът на Формула 1 дори се е опитал да го убеди да остане в шампионата, когато Уебър реши да си тръгне през 2013 година.

„Интересното е, че Бърни Екълстоун направи обратен завой относно възможността да премина във Ferrari: през 2012 год. той беше против тази възможност, но в средата на 2013 год. ме попита дали съм сигурен, че искам да напусна Формула 1 и ми каза, че смята, че може да ми уреди договор с Ferrari за сезон 2014.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт