728 x 90

От Pirelli искат повече спирания в бокса догодина

От Pirelli искат повече спирания в бокса догодина

В Пирели планират пилотите да спират поне два-три пъти в бокса за смяна на гуми в рамките на едно състезания през следващия сезон. От италианската компания признаха, за тази година са подходили много консервативно при избора на смеси за сликовете – гумите са по-твърди и по-издръжливи, което намали спиранията в бокса. До това решение се

В Пирели планират пилотите да спират поне два-три пъти в бокса за смяна на гуми в рамките на едно състезания през следващия сезон. От италианската компания признаха, за тази година са подходили много консервативно при избора на смеси за сликовете – гумите са по-твърди и по-издръжливи, което намали спиранията в бокса.

До това решение се стигна, тъй като Pirelli трябваше да предложи 4 типа гуми за 19 различни писти и освен това, заради ограниченията в тестовете, от компанията нямаха кой знае какви възможности да експериментират с отделните смеси на сликовете.

„Ясно е, че не можем да постигнем целта, която ни беше поставена – състезания с две или три спирания в бокса – обясни моторспорт директорът на Pirelli Пол Хъмбъри. – На практика нямаме истински сериозни тестове и затова избрахме по-консервативни решения, за да са гумите по-сигурни на пистата.”

Хъмбъри обаче обясни, че ако Pirelli остане доставчик за гуми и за следващия период, който започва от 2017 г., ще трябват повече тестове, тъй като за тогава правилата предвиждат по-широки сликове и по-бързи и мощни автомобили.

„Промените ще са интересни – по-широки задни гуми, промени по предните гуми, различно аеродинамично натоварване, така че ще трябват тестове, за да се подготвим за новите неща. Промяната е сериозна и не искаме да се озовем в ситуацията, в която в началото на сезона ще разберем, че имаме сериозни проблеми, така че ще са необходими още тестове”, допълни Хъмбъри.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт