728 x 90

Марио Андрети не иска промени във Ferrari

Марио Андрети не иска промени във Ferrari

Легендарният пилот Марио Андрети, който спечели единствената си титла във Формула 1 през 1978 година с Lotus, посъветва шефовете на Ferrari да задържат Кими Райконен и за следващия сезон. „Себастиан Фетел и Кими работят отлично заедно – обясни Андрети, чийто родители са италиански емигранти и самият той има стартове за италианския тим във Формула 1.

Легендарният пилот Марио Андрети, който спечели единствената си титла във Формула 1 през 1978 година с Lotus, посъветва шефовете на Ferrari да задържат Кими Райконен и за следващия сезон.

„Себастиан Фетел и Кими работят отлично заедно – обясни Андрети, чийто родители са италиански емигранти и самият той има стартове за италианския тим във Формула 1. – Ако аз бях на мястото на Маурицио Аривабене и другите шефове на Скудерията, щях да задържа и двамата пилоти на тима за следващия сезон.

„Това ще е добро решение, тъй като Фетел се представя добре, когато знае, че може да победи съотборника си. Ако Себ трябва да кара с пилот, който може да го победи или го прави, както стана миналата година с Дениъл Рикардо, нещата се объркват, той губи мотивация и прави много грешки.

„Себ и Кими се разбират отлично, а това означава стабилност във Ferrari. Това е идеалната ситуация – имаш двама пилоти, които са съперници на пистата, но се разбират добре, когато слязат от колите.

„Впечатлен съм от резултатите на Фетел, те говорят сами за себе си – допълни Марио. – Мисля, че тази година той доказа на всички, че е пилот от най-висока класа. Себ прави фантастичен сезон, по –добре от него се представя само Люис Хамилтън с Mercedes.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт