728 x 90

Фернандо Алонсо: Не съм изненадан, че Кими остана във Ferrari

    Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо обясни, че не е изненадан от решението на бившия му тим Ferrari да задържи Кими Райконен за още един сезон. Съдбата на финландеца беше основната тема за спекулации в последните месеци, тъй като договорът на Кими изтичаше в края на този сезон, а тимът имаше опция изцяло

    Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо обясни, че не е изненадан от решението на бившия му тим Ferrari да задържи Кими Райконен за още един сезон. Съдбата на финландеца беше основната тема за спекулации в последните месеци, тъй като договорът на Кими изтичаше в края на този сезон, а тимът имаше опция изцяло в своя полза, за да го задържи или освободи.

    Смяташе се, че Валтери Ботас от Williams е най-сериозният претендент за мястото му, но в крайна сметка от Маранело официално съобщиха, че Кими остава за още една година.

    „Изборът на Кими беше логично решение, макар и малко консервативно – коментира Алонсо. – Но Ferrari се представят по-добре тази година, тимът вече има две победи, атмосферата в отбора е добра, така че в тази ситуация би било грешка да правиш големи промени.”

    В същото време Себастиан Фетел призна, че е бил питан от шефовете на тима дали отборът да задържи Кими. Себ заяви преди дни пред медиите, че иска Райконен да остане, тъй като двамата работят отлично заедно.

    „Бях пределно ясен, че искам да продължим да работим с Кими – потвърди Фетел. – Ако погледнете чистите резултати, то те няма да ви дадат истинската картина за представянето му. Двамата сме много близки като постижения и скорост, но той има по-лош късмет този сезон и му се струпаха доста повреди.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт