728 x 90

Red Bull се разделя с Renault

    Вече е почти сигурно, че догодина Red Bull няма да ползва двигатели на Renault във Формула 1. Информацията е на британското списание Autosport, което твърди, че от тима на бившите световни шампиони са поискали предсрочно разтрогване на договора им с френския автомобилен производител. Договорът за доставка на мотори е до края на 2016 година и

    Вече е почти сигурно, че догодина Red Bull няма да ползва двигатели на Renault във Формула 1. Информацията е на британското списание Autosport, което твърди, че от тима на бившите световни шампиони са поискали предсрочно разтрогване на договора им с френския автомобилен производител. Договорът за доставка на мотори е до края на 2016 година и до скоро и двете страни твърдяха, че планират да го изпълнят без значение на трудностите, които имат Renault с турбо моторите и през този сезон.

    На „Монца” Дениъл Рикардо и Даниил Квят използваха седмите си поред двигатели този сезон, а правилата разрешават по 4 мотора на година, като това доведе до сериозни наказания и двамата се озоваха на последните две стартови редици за състезанието.

    Вариантите пред Red Bull за следващия сезон са два – тимът може да получава мотори от Mercedes или Ferrari. В Mercedes все още няма ясна позиция за тази сделка – босът на тима Тото Волф е против, но директорът на програмата на Mercedes във Формула 1 Ники Лауда е готов да подпише тази сделка.

    Президентът на FIAT и Ferrari Серджо Маркионе беше на „Монца” през уикенда, като една от целите на посещението му беше да започне преговори с Red Bull за доставка на мотори от следващия сезон.

    Предполага се, че развалянето на договора между Red Bull и Renault ще остави без двигатели за следващия сезон и Toro Rosso, като най-вероятно вторият тим на Дитрих Матешиц също ще стане клиент на компанията, която се договори с тима, ръководен от Кристиан Хорнър.

    Все още не е известно какво ще е бъдещето на Renault във Формула 1, като се очаква френската компания да купи закъсалия тим на Lotus и да се върне в световния шампионат като конструктор.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт