728 x 90

Герхард Бергер: Не съм изненадан от раздялата на Red Bull с Renault

    Бившият пилот във Формула 1 и бивш съсобственик на отбор в световния шампионат Герхард Бергер призна, че не е изненадан от увеличаващите се информации, че в края на сезона Red Bull ще се раздели с доставчика си на мотори Renault. Предполага се, че бившите световни шампиони са поискали договорът за доставка на мотори да бъде

    Бившият пилот във Формула 1 и бивш съсобственик на отбор в световния шампионат Герхард Бергер призна, че не е изненадан от увеличаващите се информации, че в края на сезона Red Bull ще се раздели с доставчика си на мотори Renault.

    Предполага се, че бившите световни шампиони са поискали договорът за доставка на мотори да бъде прекратен една година предсрочно, в края на сезон 2015 и най-вероятно това ще бъде одобрено от Renault.

    „Разбирам защо в Red Bull са много разочаровани от представянето си в последните два сезона във Формула 1 – призна Бергер, който е много близък със собственика на Red Bull Дитрих Матешиц. – Red Bull е конфигуриран като отбор, който трябва да побеждава и когато това не се случва, напрежението се увеличава.

    „В същото време, развитието на двигателите на Renault дава странни резултати – сякаш моторите вървят назад, а не напред. В Red Bull видяха, че в тази конфигурация нямат шансове за успех и затова искат по-бърза раздяла.”

    Бергер обаче не коментира информациите, че с Renault от Red Bull най-вероятно ще си тръгнат два от най-важните спонсори на тима – Infiniti и Total, които внасят 88 милиона евро на година в бюджета на отбора. Естествено, огромната част от тези пари – 80 милиона евро идват от Infiniti – луксозната марка на Nissan, който пък е собственост на Renault.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт