728 x 90

Герхард Бергер: Renault не инвестира достатъчно във Формула 1

    Renault не инвестира достатъчно пари във Формула 1 и по-специално в развитието на турбо моторите, които доставя на Red Bull и Toro Rosso и това е причината за предстоящата раздяла с бившите шампиони. Това е мнението на бившия пилот във Формула 1 Герхард Бергер, който беше съдружник с Дитрих Матешиц в Toro Rosso и е

    Renault не инвестира достатъчно пари във Формула 1 и по-специално в развитието на турбо моторите, които доставя на Red Bull и Toro Rosso и това е причината за предстоящата раздяла с бившите шампиони. Това е мнението на бившия пилот във Формула 1 Герхард Бергер, който беше съдружник с Дитрих Матешиц в Toro Rosso и е един от най-приближените на собственика на Red Bull.

    „В последните месеци отчуждението между Red Bull и Renault е факт – обясни австриецът. – В тима са много недоволни от това, което им се случи в последните две години.

    „В Renault имаха шанс да демонстрират, че приемат сериозно ролята си на доставчик на двигатели. Затова и трябваше да инвестират по-сериозно в развитието на новия им мотор, това е единственият начин да се противопоставят на силата на Mercedes.

    „Това така и не се случи, дори развитието на двигателя спря и тръгна назад. В същото време в Mercedes влагат най-високите технологии в мотора си за Формула 1, а бюджетът им е повече от сериозен.

    „Във Ferrari правят всичко възможно, за да настигнат Mercedes – допълни Бергер. – Те вече разполагат с двигател №2 във Формула 1, но разликата си остава голяма. Със сигурност обаче техният мотор е по-добър от този на Renault. Всъщност, французите не направиха почти нищо, за да подобрят двигателите си.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт