728 x 90

В Manor отложиха новата кола за догодина

В Manor отложиха новата кола за догодина

Опашкарят във Формула 1 Manor ще отложи новата си кола за началото на следващия сезон, обяви спортният директор на тима Греъл Лаудън. Малкият отбор, който беше спасен в края на миналата година и през този сезон се състезава с модифицираните си шасита от 2014, като ползва двигатели на Ferrari от предходния сезон. В Manor се

Опашкарят във Формула 1 Manor ще отложи новата си кола за началото на следващия сезон, обяви спортният директор на тима Греъл Лаудън.

Малкият отбор, който беше спасен в края на миналата година и през този сезон се състезава с модифицираните си шасита от 2014, като ползва двигатели на Ferrari от предходния сезон.

В Manor се надяваха новата колата да е готова за втората половина на настоящия сезон във Формула 1, но сега дебютът на шасито е отложен.

„Планът в началото на годината беше да направим някои сериозни промени по шасито и двигателя, може би новата версия на мотора в хода на сезон 2015 – обясни Лаудън. – Но по-късно стана ясно, че по-правилният подход е да насочим усилията си направо за следващия сезон, а новата ни кола ще е голяма стъпка напред.”

Лаудън потвърди, че все пак болидите на Manor ще получат някои подобрения за предстоящите два старта в Сингапур и Япония.

Отлагането на новия болид съвпада и с началото на преговорите на Manor за доставка на двигатели Mercedes за следващия сезон и ако това се случи, то дизайнерският екип ще има още работа, за да замени мотора на италианците с този на световните шампиони.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт