728 x 90

В Мексико кръстиха завой на Найджъл Менсъл

    Последният завой на трасето в Мексико, където Формула 1 се завръща през октомври за първи път от 1992 година насам ще носи името на бившия световен шампион Найджъл Менсъл. Британския лъв спечели последното състезание в Мексико, а през същата година спечели и единствената си световна титла във Формула 1. Менсъл спечели огромна популярност сред феновете

    Последният завой на трасето в Мексико, където Формула 1 се завръща през октомври за първи път от 1992 година насам ще носи името на бившия световен шампион Найджъл Менсъл.

    Британския лъв спечели последното състезание в Мексико, а през същата година спечели и единствената си световна титла във Формула 1. Менсъл спечели огромна популярност сред феновете в Мексико, след като през 1990 година успя да изпревари Герхард Бергер от външната страна на страховития завой „Пералтада” и се пребори за второто място. Сега „Пералтада” вече не е част от конфигурацията на трасето в Мексико, тъй като завоят се смята за много опасен.

    „За мен е чест, че в Мексико не са ме забравили и кръщават последния завой на трасето на мое име – заяви Менсъл. – Никога няма да забравя атаката ми срещу Бергер през 1990, тогава това ми донесе второто място, а победата беше за съотборникът ми във Ferrari Ален Прост.

    „Не мога да повярвам, че оттогава изминаха 25 години, както и 23 от последното състезание в Мексико, което спечелих аз. Благодарен съм на организаторите и през октомври на място ще видя как изглежда завоят, кръстен на мен.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт