728 x 90

Герхард Бергер: Нико Розберг да се примири или да се махне от Mercedes

    Бившият пилот във Формула 1 Герхард Бергер смята, че Нико Розберг или трябва да приеме, че Люис Хамилтън е по-бърз от него, или да напусне Mercedes. „Розберг се озова в същата ситуация, в която бях аз, когато карах за McLaren, а мой съотборник беше Айртон Сена – обясни Бергер. – Ако иска да остане в

    Бившият пилот във Формула 1 Герхард Бергер смята, че Нико Розберг или трябва да приеме, че Люис Хамилтън е по-бърз от него, или да напусне Mercedes.

    „Розберг се озова в същата ситуация, в която бях аз, когато карах за McLaren, а мой съотборник беше Айртон Сена – обясни Бергер. – Ако иска да остане в Mercedes, то той трябва да приеме, че Люис е по-бърз от него и да продължи да работи. Розберг трябва да разбере, че няма нищо срамно в това да си втори.”

    На мнението на Бергер се оказаха консултантът на Red Bull Хелмут Марко и бившият собственик на отбор във Формула 1, а сега коментатор на ВВС Еди Джордан.

    „За да си върне статута на лидер, Нико трябва да отиде в друг отбор – заяви доктор Марко, който вече е прочут с неумелите си и глупави решения, когато се отнася до управлението и контрола на пилотите на Red Bull. – Естествено, това ще означава, че ще трябва отново да започне от нулата, но пък това ще му върне увереността в собствените му сили.”

    „Докато е съотборник на Люис, Нико никога няма да спечели световната титла – обясни Джордан. – Розберг не притежава скоростта на Хамилтън, нито неговата страхотна самоувереност и на практика няма с какво да го победи.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт