728 x 90

Mercedes: Нико Розберг не се е предал

Mercedes: Нико Розберг не се е предал

Шефът на Mercedes Тото Волф е убеден, че Нико Розберг все още има шансове за световната титла във Формула 1, въпреки че изостава на 48 точки от съотборника си Люис Хамилтън пет старта преди края на сезона. В последното състезание в Япония Хамилтън иззе инициативата на Нико, след като му дръпна на старта, не му

Шефът на Mercedes Тото Волф е убеден, че Нико Розберг все още има шансове за световната титла във Формула 1, въпреки че изостава на 48 точки от съотборника си Люис Хамилтън пет старта преди края на сезона. В последното състезание в Япония Хамилтън иззе инициативата на Нико, след като му дръпна на старта, не му остави място в първите два завоя и Розберг се смъкна до 4-ото място. Веднага след това се възродиха твърденията, някои от които се поддържат от звезди като Дейвид Култард, че Нико просто не е достатъчно агресивен, за да вземе титлата.

„Според мен, Нико не се е предал – обясни Волф. – Няма начин един пилот да се предаде, освен ако вече е ясно, че няма и теоретичен шанс да вземе титлата. Нико има характер и продължава да се бори. В нашия отбор се опитваме да поддържаме добри отношения, да няма проблеми, а твърде често се смята, че когато един пилот се държи добре, говори възпитано и не демонстрира агресия, значи той не е достатъчно добър.”

Волф допълни, че всички в тима на Mercedes смятат, че Розберг е достатъчно бърз, за да се бори с Люис в пряк двубой на пистата и затова никой не иска да прави прибързани прогнози.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт