728 x 90

Бърни Екълстоун: Правя всичко възможно за Red Bull

    Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че „нещата трябва да се случат много бързо”, за да има шанс Red Bull да остане в световния шампионат и след края на 2015 година. Проблемът е, че Red Bull и Toro Rosso остават без доставчик на двигатели, след като се договориха да се разделят с Renault в

    Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че „нещата трябва да се случат много бързо”, за да има шанс Red Bull да остане в световния шампионат и след края на 2015 година. Проблемът е, че Red Bull и Toro Rosso остават без доставчик на двигатели, след като се договориха да се разделят с Renault в края на настоящия сезон.

    Mercedes вече отказа да доставя мотори на бившите световни шампиони, които сега преговарят с Ferrari, но са далеч от сделка, тъй като италианците предлагат двата тима да получават през следващия сезон агрегати версия 2015 година. Собственикът на Red Bull Дитрих Матешиц вече заяви, че времето за осигуряването на партньор на двата тима е критичен фактор за това дали компанията му ще остане във Формула 1.

    „Предполагам, че на Матешиц цялата история около доставката на мотори му е дошла в повече – обясни Екълстоун. – Правя всичко възможно, за да остане Red Bull във Формула 1, но нещата трябва да се случат много бързо. Знам, че той говори сериозно, когато казва, че ще напусне, ако няма подобрение в ситуацията.”

    Бърни даде да се разбере, че не иска Red Bull да напуска Формула 1 и призна, че ситуацията в момента „не е идеална”.

    „Ясно е, че в Red Bull искат най-добрите двигатели, за да могат да са в челото – допълни британецът. – Но Mercedes и Ferrari не искат да се хванат на това, тъй като се притесняват, че Red Bull ще стане много силен отбор. Ситуацията не е идеална, но господин Матешиц трябва да е търпелив. Ние определено не искаме компанията и двата му тима да напуснат Формула 1.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт