728 x 90

Рон Денис води китайски инвеститори в McLaren

Рон Денис води китайски инвеститори в McLaren

Завръщането на Рон Денис начело на тима на McLaren във Формула 1 беше обвързано с търсенето на нови инвеститори в компанията, като в началото на 2015 година се появи информация, че се търсят нови акционери, готови да вложат около 300 милиона лири. В началото на сезона Денис преговаряше с инвеститори от Близкия изток, но така

Завръщането на Рон Денис начело на тима на McLaren във Формула 1 беше обвързано с търсенето на нови инвеститори в компанията, като в началото на 2015 година се появи информация, че се търсят нови акционери, готови да вложат около 300 милиона лири. В началото на сезона Денис преговаряше с инвеститори от Близкия изток, но така и не се стигна до сделка.

В момента 50% от акциите са на инвестиционния фонд Mumtalakt, а Рон Денис и Мансур Ойех, собственикът на TAG Group, имат по 25%.

Според непотвърдена информация, влизането на китайските капитали в McLaren ще доведе до промени в пакетите, които притежават настоящите акционери – делът на Mumtalakt ще спадне до 30%, а този на Денис ще се увеличи на 30%. Все още обаче не се знае дали Мансур Ойех, който има здравословни проблеми, ще продаде акциите си.

Разговорите на Денис с китайците продължават, а последният кръг преговори беше по време на Гран при на Сингапур през миналия месец.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт