728 x 90

Red Bull ще чака още 2-3 седмици за мотор

    Собственикът на Red Bull Дитрих Матешиц удължи с „две-три седмици” срока, в който тимът му може да чака двигатели за следващия сезон във Формула 1. Все пак милиардерът призна, че към този момент вече няма кой знае каква възможност бившите световни шампиони да си осигурят „конкурентен” мотор за догодина. В началото на седмицата шефът на

    Собственикът на Red Bull Дитрих Матешиц удължи с „две-три седмици” срока, в който тимът му може да чака двигатели за следващия сезон във Формула 1. Все пак милиардерът призна, че към този момент вече няма кой знае каква възможност бившите световни шампиони да си осигурят „конкурентен” мотор за догодина.

    В началото на седмицата шефът на Red Bull Кристиан Хорнър призна, че тимът е на ръба да успее за първия тест преди началото на следващи сезон, ако сега си намери доставчик на мотори.

    Red Bull се отказа от Renault, но след това получи отказ от Mercedes и Ferrari, а се очаква McLaren и Рон Денис да сложат вето на евентуалната сделка за мотори с Honda. Най-вероятно Red Bull ще продължи да получава двигатели от Renault, но е почти сигурно, че те няма да носят името на френската компания.

    Първоначално Матешиц заяви, че ще чака до края на октомври, за да види дали тимът му ще си намери двигатели за догодина и ако това не стане, ще изтегли и двата си отбора от Формула1.

    Матешиц притежава и Toro Rosso, където обаче почти сигурно ще се договорят с Ferrari за мотори версия 2015 за следващия сезон.

    „Налага се да преместим крайния ни срок с две-три седмици – заяви Матешиц. – Няма никакъв начин да стигнем до конкурентен двигател. Но за първи път няма да имаме каквото и да е алтернативно решение.”

    Ако Матешиц спази този срок, то решението за бъдещето на Red Bull във Формула 1 трябва да дойде до 22 ноември, седмица преди последното състезание за сезона в Абу Даби.

    Матешиц отрече възможността Renault да купи Red Bull вместо закъсалия Lotus и определи този вариант като „напълно немислим”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт