728 x 90

Бивш инженер на Mercedes изнесъл информация за Ferrari?

    Световните шампиони във Формула 1 Mercedes съдят един от бившите инженери на тима, за това, че е изнесъл секретна информация в посока на новия си работодател – Ferrari. Делото е заведено на 19 октомври, а обвиняем е Бенджамин Хойл, който от 2012 година работи в департамента за двигатели на Mercedes. Обвинението срещу него е, че

    Световните шампиони във Формула 1 Mercedes съдят един от бившите инженери на тима, за това, че е изнесъл секретна информация в посока на новия си работодател – Ferrari. Делото е заведено на 19 октомври, а обвиняем е Бенджамин Хойл, който от 2012 година работи в департамента за двигатели на Mercedes. Обвинението срещу него е, че е копирал информация за Гран при на Унгария през тази година, както и данни за пробега и повредите по моторите на Mercedes.

    Освен това, Хойл е копирал файлове за дешифриране на информацията, събирана от тима по време на състезания. Според Mercedes, Хойл и Ferrari са получили „незаконно предимство” от откраднатата информация.

    Хойл е информирал шефовете си в Mercedes на 21 май миналата година, че възнамерява да напусне, след като изтече договорът му с тима в края на 2015 година. Шефовете му веднага го местят на позиция, която не е свързана с Формула 1, а освен това научават, че той планира да продължи кариерата си във Ferrari.

    След това става ясно, че Хойл е успял да стигне до поверителна за тима информация, свързана със състезанията, а после се е опитал да прикрие следите си, като е трил файлове. От Mercedes се опитват да блокират започването на работа на Хойл във Ferrari или който и да друг отбор във Формула 1 до края на 2016.

    Освен това, тимът иска връщането на цялата открадната информация, както и възстановяване на съдебните разноски. От Mercedes потвърдиха за делото и поясниха, че става въпрос за „открадната интелектуална собственост”.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт