728 x 90

Новите правила изкушават Ейдриън Нюи?

Новите правила изкушават Ейдриън Нюи?

Новите технически правила във Формула 1, които трябва да влязат в сила за сезон 2017, може да изкушат гениалния дизайнер Ейдриън Нюи да се върне към създаването на болиди. В последните сезони Нюи се дистанцира от Формула 1, а последните му успехи бяха четирите поредни титли на Red Bull между 2010 и 2013 година. Сега

Новите технически правила във Формула 1, които трябва да влязат в сила за сезон 2017, може да изкушат гениалния дизайнер Ейдриън Нюи да се върне към създаването на болиди. В последните сезони Нюи се дистанцира от Формула 1, а последните му успехи бяха четирите поредни титли на Red Bull между 2010 и 2013 година. Сега Нюи работи основно със сър Бен Ейнсли за създаването на състезателна яхта на „Купата на Америка”.

„Red Bull има договор с Нюи – обясни моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко. – В зависимост от нашите изисквания и нужди, Нюи дели времето си между Формула 1 и другите му проекти, в момента това делене е 50 на 50. Но това може да се промени, ако за 2017 г. или 2018 год. Формула 1 се насочи към много по-агресивни в аеродинамично отношение болиди, които ще бъдат задвижвани от по-мощни двигатели. Ейдриън работи доста по колата ни и за този сезон, но ние знаехме, че няма да можем да побеждаваме. Сега, с новите правила на хоризонта, той отново има интерес към Формула 1.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт