728 x 90

Фернандо Алонсо иска още мощност и свобода

Фернандо Алонсо иска още мощност и свобода

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо обясни от какво има нужда спортът, за да продължи да се развива. „По-големи мотори и повече мощност – беше категоричен испанецът, който нарече „неестествени” ограниченията на тестовете и затегнатите технически правила. – Отборите трябва да имат повече свобода, за да развиват колите си. Преди десет години беше

Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо обясни от какво има нужда спортът, за да продължи да се развива.

„По-големи мотори и повече мощност – беше категоричен испанецът, който нарече „неестествени” ограниченията на тестовете и затегнатите технически правила. – Отборите трябва да имат повече свобода, за да развиват колите си. Преди десет години беше така и не беше по-скъпо. Ако някой няма достатъчно пари, за да прави тестове, това е част от живота. Реал Мадрид може да купи някои играчи, които другите не могат да си позволят. Но Реал не се извиняват на другите за това. Във Формула 1 винаги има нужда да се защитават малките отбори, но ако не могат да правят тестове, няма да правят.”

Алонсо и McLaren изкараха много труден сезон във Формула 1 – тимът завърши на предпоследното място, а Фернандо и Дженсън Бътън останаха далеч от битката в челото. Сега обаче Алонсо е уверен, че сериозното подобрение в представянето на McLaren ще се види още на предсезонните тестове преди началото на състезанията през 2016 година. Според него, било е необходимо повече време, за да се сработят екипите на McLaren и Honda, голяма част от проблемите в моторите на японците са вече изяснени и развитието на колата и задвижването за следващата година вървят с бързо темпо.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт