728 x 90

Ferrari: Бърни да обмисли оттеглянето си

    Големият шеф на Ferrari Серджо Маркионе изстреля новогодишен залп към боса на Формула 1 Бърни Екълстоун, акцентирайки на това, че британецът е вече на възраст и трябва да помисли за пенсионирането си. „Екълстоун е наясно, че няма вечно да е начело на Формула 1 – обясни Маркионе, който иска световният шампионат да е насочен към

    Големият шеф на Ferrari Серджо Маркионе изстреля новогодишен залп към боса на Формула 1 Бърни Екълстоун, акцентирайки на това, че британецът е вече на възраст и трябва да помисли за пенсионирането си.

    „Екълстоун е наясно, че няма вечно да е начело на Формула 1 – обясни Маркионе, който иска световният шампионат да е насочен към по-младата публика. – Може би това е свързано и с бъдещето на FOM, компанията, която Бърни управлява. Истинското предизвикателство пред Бърни е да се организира.”

    Екълстоун е начело на Формула 1 от 70-те години на миналия век и успя да я превърне в спорт с глобално покритие, но в последно време 85-годишният британец допусна важни грешки и сякаш изостава от развитието на света.

    „Бърни трябва да подготви бъдещето на Формула 1. Проблемът с възрастта му е на дневен ред, а това е свързано с един друг важен въпрос: успяваме ли да насочим Формула 1 към по-младите – заяви Маркионе. – Трябват ни по-непредвидими състезания, повече напрежение, а не един отбор, който да доминира цял сезон.”

    Маркионе все пак похвали Бърни за всичко, което е направил за Формула 1 и дори обясни, че в последните десет години британецът е бил „невероятен”, като допълни, че изобщо не си се представя да работи толкова активно на неговата възраст.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт