728 x 90

Серджо Маркионе: Целта е да спечелим в Австралия

Серджо Маркионе: Целта е да спечелим в Австралия

Президентът на Ferrari Серджо Маркионе повтори желанието си Скудерията да започне новия сезон във Формула 1 с победа в Гран при на Австралия през март. Маркионе заяви, че въпреки забавянето на развитието на новия болид за сезон 2016, целта на Черните кончета ще са титлите при пилотите и конструкторите тази година. „Ferrari трябва да е

Президентът на Ferrari Серджо Маркионе повтори желанието си Скудерията да започне новия сезон във Формула 1 с победа в Гран при на Австралия през март. Маркионе заяви, че въпреки забавянето на развитието на новия болид за сезон 2016, целта на Черните кончета ще са титлите при пилотите и конструкторите тази година.

„Ferrari трябва да е символ на силно представяне и успехи – обясни Маркионе по време на автомобилното изложение в Детройт. – А отборът във Формула 1 трябва да печели състезания. Ако не можем да побеждаваме във Формула 1, имиджът на Ferrari започва да страда от това. Сега за нас е важно да си свършим добре работата на предсезонните тестове в Барселона преди да заминем за първото състезание в Австралия, където целта ще е победата.”

В същото време Маркионе нарече „идиоти” анализаторите, които критикуват представянето на акциите на Ferrari на фондовата борса, след като компанията излезе на борсата в Милано.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт