728 x 90

Деймън Хил: Williams да смени Mercedes с Honda

    Бившият световен шампион във Формула 1 Деймън Хил е на мнение, че британският тим Williams трябва да се откаже от двигателите на Mercedes и да се обърне към Honda, ако иска да има шанс да победи настоящите световни шампиони. Хил, който спечели титлата през 1996 с болид на Williams, е на мнение, че бившият му

    Бившият световен шампион във Формула 1 Деймън Хил е на мнение, че британският тим Williams трябва да се откаже от двигателите на Mercedes и да се обърне към Honda, ако иска да има шанс да победи настоящите световни шампиони.

    Хил, който спечели титлата през 1996 с болид на Williams, е на мнение, че бившият му отбор има потенциал да се бори с Mercedes и Ferrari, след като в последните два сезона завърши на трето място при конструкторите.

    Williams се отказа от моторите на Renault, за да подпише с Mercedes за сезон 2014, но в перспектива, британците трябва да търсят друг доставчик на мотори, тъй като едва ли ще могат да победят заводския тим на Mercedes, който взе титлите през 2014 и 2015.

    „Миналата година подсказах на Клеър Уилямс, че един от проблемите на Williams е, че тимът използва мотори на Mercedes, така няма как да бъде победен заводският тим на германската компания – обясни Хил. – Смятам, че с друг доставчик на двигатели, шансовете на отбора в дългосрочен план ще са по-добри. Мисля, че това трябва да е моторът на Honda, въпреки че японците направиха катастрофално завръщане във Формула 1 през миналия сезон. Уверен съм, че Honda отново ще имат отличен двигател.”

    Логиката на Хил съвпада с тази на шефовете на McLaren, които подписаха с Honda при завръщането на японците в световния шампионат и се отказаха от дългогодишното си партньорство с Mercedes.

    „Миналата година за Honda във Формула 1 беше абсолютно катастрофална – призна Хил. – Но мисля, че те и McLaren научиха страшно много в този толкова труден за тях сезон. Ако в Williams искат да изпреварят Mercedes и Ferrari, то трябва да заложат на двигател, различен от този, с който карат пилотите на Mercedes.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт