728 x 90

Рикардо: От Red Bull ми забраниха да стартирам в Льо Ман

Рикардо: От Red Bull ми забраниха да стартирам в Льо Ман

Пилотът на Red Bull във Формула 1 Дениъл Рикардо призна, че е искал да участва в „24 часа на Льо Ман” през миналата година, но е получил забрана от тима. През 2015 Force India пусна своя пилот Нико Хюлкенберг, който кара един от прототипите на Porsche и спечели легендарното състезание в дебюта си на пистата

Пилотът на Red Bull във Формула 1 Дениъл Рикардо призна, че е искал да участва в „24 часа на Льо Ман” през миналата година, но е получил забрана от тима.

През 2015 Force India пусна своя пилот Нико Хюлкенберг, който кара един от прототипите на Porsche и спечели легендарното състезание в дебюта си на пистата „Сарт”.

„Ще е страхотно да участвам в Льо Ман – обясни Рикардо пред австралийското списание Auto Action. – Исках да го направя още миналата година, имах възможност да участвам, но от тима ми казаха, че предпочитат да се фокусирам върху участието ми във Формула 1.

„Нико Хюлкенберг участва и спечели. Но ще се пробвам някой друг път.”

Тази година Льо Ман съвпада с новото състезание в календара на Формула 1 – Гран при на Европа в Баку, като квалификацията ще съвпадне с част от легендарната надпревара. Самият старт от Формула 1 обаче беше преместен за 18 часа местно време, за да се размине с финала в Льо Ман.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт