728 x 90

Никола Тод: Малдонадо не се е отказал от Формула 1

    Вчера досегашният пилот на Lotus Пастор Малдонадо официално обяви, че няма да участва в новия сезон във Формула 1. Венецуелецът загуби мястото си в новия отбор на Renault, след като автомобилният гигант купи Lotus заради това, че спонсорът му PDVSA не преведе парите, с които плаща за това Пастор да кара в световния шампионат. Предполага

    Вчера досегашният пилот на Lotus Пастор Малдонадо официално обяви, че няма да участва в новия сезон във Формула 1. Венецуелецът загуби мястото си в новия отбор на Renault, след като автомобилният гигант купи Lotus заради това, че спонсорът му PDVSA не преведе парите, с които плаща за това Пастор да кара в световния шампионат.

    Предполага се, че срокът е бил до петък, от петролната компания на Венецуела са го пропуснали и утре Renault ще представи в Париж двамата си нови пилоти: Джолиън Палмър, който дебютира като титуляр и Кевин Магнусен, който през 2014 беше пилот на McLaren.

    Сега мениджърът на Малдонадо Никола Тод заяви, че кариерата на клиента му във Формула 1 все още не е приключила.

    „Не сме се отказали от Формула 1 и ще работим за връщането на Пастор в световния шампионат – заяви Тод, който е син на президента на ФИА Жан Тод. – Що се касае за плановете на Пастор за предстоящия сезон, то още е рано да говорим за тях.”

    Тод уточни, че Малдонадо няма претенции към Renault заради разтрогнатия от тима договор и добави, че „двете страни са се разделили с добро”.

    Малдонадо дебютира във Формула 1 през 2011 с Williams, а през 2012 спечели единствената си победа в Испания. Венецуелецът е бърз пилот, но допуска твърде много грешки, което стана причина за много катастрофи, предизвикани от него, а това настрои част от колегите му срещу него.

    Вчера Пастор потвърди, че пропуска сезона и благодари на феновете си за подкрепата, но не каза какви са плановете му за новия сезон.

    Венецуела се намира в много сериозна икономическа криза и за проблемите на PDVSA се говори още от есента, когато компанията пак беше забавила плащания към Lotus.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт