728 x 90

Вилньов: Допуснах някои грешки, но не съжалявам

Вилньов: Допуснах някои грешки, но не съжалявам

Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов за първи път призна, че е допуснал „някои грешки” по времето, когато караше в световния шампионат, но допълни, че не съжалява за нито една от тях. „Не съжалявам за нищо, няма смисъл – призна канадецът пред списание Auto Hebdo. – Мисля, че единствената ми голяма

Световният шампион във Формула 1 за 1997 година Жак Вилньов за първи път призна, че е допуснал „някои грешки” по времето, когато караше в световния шампионат, но допълни, че не съжалява за нито една от тях.

„Не съжалявам за нищо, няма смисъл – призна канадецът пред списание Auto Hebdo. – Мисля, че единствената ми голяма грешка беше, че през 2002 година преподписах с BAR, въпреки че тогава имах оферта да премина в Renault.”

Ако Жак беше отишъл в Renault, то той щеше да е съотборник на Фернандо Алонсо, който през 2005 и 2006 спечели двете си световни титли с тима.

44-годишният Вилньов разказа, че кариерата му е можела да се развие в съвсем друга посока малко, след като спечели титлата с Williams през 1997 година.

„Тогава получих предложение да премина в McLaren – разказа Жак, който наскоро напусна Формула Е и най-вероятно ще се върне в NASCAR. – Ейдриън Нюи ми се обади и ми предложи да не отивам в BAR, а да подпиша с McLaren.

„Нюи ме харесваше, защото ценеше постиженията ми с неговите болиди в Williams и между нас имаше огромно уважение.”

С McLaren Мика Хакинен спечели две световни титли във Формула 1 през 1998 и 1999 година, а негов съотборник беше Дейвид Култард.

„Сега е лесно да се каже, че е трябвало да отида в McLaren, но как можех да откажа възможността да се състезавам за отбор, част от който е и моя”, допълни Жак, който през 1999 стана основател и съсобственик на BAR заедно с мениджъра си Крейг Полък и British American Tobacco.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт