728 x 90

Mercedes обеща заводски мотори на клиентите си

Mercedes обеща заводски мотори на клиентите си

Клиентите на Mercedes във Формула 1: Williams, Force India и Manor, ще получават двигатели със същата спецификация, с каквито карат пилотите на заводския тим на компанията Люис Хамилтън и Нико Розберг. През септември миналата година Mercedes използва нова по-добра версия на мотора си, която обаче беше запазена само за заводския тим, а клиентите на марката

Клиентите на Mercedes във Формула 1: Williams, Force India и Manor, ще получават двигатели със същата спецификация, с каквито карат пилотите на заводския тим на компанията Люис Хамилтън и Нико Розберг. През септември миналата година Mercedes използва нова по-добра версия на мотора си, която обаче беше запазена само за заводския тим, а клиентите на марката дори не научиха кога този двигател ще стигне до тях.

Сега един от шефовете на Mercedes Анди Кауъл обяви, че клиентите на компанията ще получат точно тази версия на моторите.

„Тези подобрения на мотора, които представихме за състезанието на „Монца” погълнаха огромен ресурс във фабриката ни в Бриксуърт – обясни Кауъл. – Заради това възможностите ни да създадем повече такива мотори бяха ограничени и те бяха предназначени само за заводските ни пилоти. Сега обаче нашият тим и нашите партньори ще получат точно тази версия на моторите, която дори е станала още по-добра, тъй като през зимата работихме още по нея. Клиентските мотори са подобрени и са абсолютно същата спецификация като заводските. Всички болиди с мотори Mercedes получават идентични двигатели и са с еднакъв потенциал, това е добра стъпка напред за всички.”

Естествено, разлика в моторите ще има – основно в софтуеъра, който управлява работата им.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт