728 x 90

В Sauber нямат пари за заплати

В Sauber нямат пари за заплати

Две седмици преди началото на новия сезон във Формула 1 намиращият се явно в постоянна финансова криза швейцарски отбор Sauber призна, че не разполага с достатъчно пари, за да изплати заплатите на всички свои служители за февруари. Sauber не успя да довърши новия си болид за първата тестова сесия в Барселона и колата се появи

Две седмици преди началото на новия сезон във Формула 1 намиращият се явно в постоянна финансова криза швейцарски отбор Sauber призна, че не разполага с достатъчно пари, за да изплати заплатите на всички свои служители за февруари.

Sauber не успя да довърши новия си болид за първата тестова сесия в Барселона и колата се появи за вторите изпитания, а слуховете за финансовите проблеми на тима на Петер Заубер от година на година стават все по-упорити.

„Част от заплатите за февруари все още не са изплатени, за което страшно много съжалявам”, потвърди пред швейцарския вестник Blick шефът на тима Мониша Калтенборн.

„В момента сме на този етап от годината, когато харчим най-много пари. Имаме и технически трудности при превеждането на пари от нашите спонсори, които са в чужбина и това също повлия на забавянето”, допълни Калтенборн.

Маркус Ериксон и Фелипе Наср остават пилоти на тима и както и през миналата година, спонсорите им отново ще сформират сериозна част от бюджета на Sauber – за 2015 се смята, че те са осигурили 40 милиона евро, което е около половината от парите, с които е разполагал отборът.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт