728 x 90

Фетел: Може би трябваше да пробваме нещо друго

    Себастиан Фетел обясни след финала на Гран при на Австралия, че агресивната стратегия, с която кара той в един момент се е обърнала срещу него и той не успял да се противопостави на двамата пилоти на Mercedes Нико Розберг и Люис Хамилтън. Себ направи перфектен старт и оглави класирането, но след първата третина на състезанието

    Себастиан Фетел обясни след финала на Гран при на Австралия, че агресивната стратегия, с която кара той в един момент се е обърнала срещу него и той не успял да се противопостави на двамата пилоти на Mercedes Нико Розберг и Люис Хамилтън.

    Себ направи перфектен старт и оглави класирането, но след първата третина на състезанието то беше спряно заради тежката катастрофа на Фернандо Алонсо. При подновяването на надпреварата двамата пилоти на Mercedes продължиха със средно твърдите гуми, с които изкараха до финала, а Себ трябваше да спира още веднъж за нови сликове и това го дръпна по-назад.

    „Избрахме по-агресивната стратегия – призна германецът. – Може би можехме да пробваме нещо по-различно, но не искам да обвинявам никого в отбора. Съжалявам, че Кими отпадна заради повреда, но това състезание е стъпка в правилната посока за нас. Тази година сме доста по-близо до Mercedes, това се видя и в Мелбърн.”

    Кими Райконен отпадна заради повреда в двигателя и прибра колата си в бокса с пламъци, излизащи от въздухозаборника над главата му, като преди това финландецът докладва по радиото, че „има нещо счупено”.

    От Ferrari коментираха, че с оглед работата на шасито SF-16H с меките и средно твърдите сликове, то една по-различна стратегия пак не би дала шансове на Фетел за победа в Мелбърн, тъй като използването на супер меките и меките гуми беше единственият му шанс да поддържа темпото на Mercedes, но пък трябваше да спира още веднъж в бокса.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт