728 x 90

Лекарите не пуснаха Алонсо, сменя го Вандоорн

Лекарите не пуснаха Алонсо, сменя го Вандоорн

Фернандо Алонсо няма да участва в Гран при на Бахрейн този уикенд, след като лекарската комисия на ФИА не остана доволна от резултатите на скенера на гръдния кош на пилота на McLaren. Двукратният световен шампион ще бъде сменен от резервния пилот на британския тим Щофел Вандоорн. Алонсо претърпя тежка катастрофа в Австралия, където удари отзад

Фернандо Алонсо няма да участва в Гран при на Бахрейн този уикенд, след като лекарската комисия на ФИА не остана доволна от резултатите на скенера на гръдния кош на пилота на McLaren. Двукратният световен шампион ще бъде сменен от резервния пилот на британския тим Щофел Вандоорн.

Алонсо претърпя тежка катастрофа в Австралия, където удари отзад Естебан Гутиерес и излетя с над 300 км/ч на завой №3. Колата на испанеца направи няколко премятания и накрая спря в предпазната стена край трасето. Алонсо излезе сам от болида и обясни, че има болка в едното коляно и е замаян от удара. После стана ясно, че има проблеми със съня.

Вчера Алонсо заяви, че е готов да се върне на пистата, но днес лекарите откриха, че има малка пукнатина на едно от ребрата му и му забраниха да кара.

След две седмици, когато е Гран при на Китай, Фернандо отново ще трябва да се яви пред лекарите на ФИА, за да получи разрешение да кара в Шанхай.

Вандоорн спечели титлата в сериите GP2 през миналия сезон, а през ноември McLaren го нае на мястото на Кевин Магнусен, който беше освободен от тима.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт