728 x 90

Алонсо тренира усилено за Китай

    Испанската звезда на McLaren Фернандо Алонсо тренира усилено, за да може да стартира в Гран при на Китай другата седмица. Двукратният световен шампион не беше допуснат да кара в Бахрейн, след като лекарите установиха, че е имал пневмоторакс и се е явил пред тях в четвъртък със спукано ребро след катастрофата му в Австралия. Така

    Испанската звезда на McLaren Фернандо Алонсо тренира усилено, за да може да стартира в Гран при на Китай другата седмица. Двукратният световен шампион не беше допуснат да кара в Бахрейн, след като лекарите установиха, че е имал пневмоторакс и се е явил пред тях в четвъртък със спукано ребро след катастрофата му в Австралия. Така втората кола на тима в Бахрейн беше пилотира от резервата Щофел Вандоорн, който завърши 10-и и взе първата си точка във Формула 1.

    За да участва в Китай, Алонсо ще трябва отново да се яви пред лекарската комисия на ФИА в Китай, която може да му разреши или да му забрани да кара в третия кръг от световния шампионат във Формула 1 за 2016 година.

    „Връщам се към тренировките – написа в профила си в Instagram вчера Алонсо. – В следващите няколко дни се надявам, че ще мога да карам колело и да плувам. Стъпка по стъпка.”

    Състезателният директор на McLaren Ерик Булие вече прогнозира, че най-вероятно Алонсо ще получи разрешение да стартира в Китай.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт