728 x 90

Бърни отново изключи жените от Формула 1

Бърни отново изключи жените от Формула 1

Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун направи поредното си скандално изказване, като обясни, че „жените не може да бъдат вземани насериозно” в световния шампионат. Поредното изригване на Бърни накара аудиторията да се зачуди дали старческата деменция не е спечелила битката за ума на 85-годишния британец, който зарадва критиците си с още глупости. Екълстоун обясни, че

Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун направи поредното си скандално изказване, като обясни, че „жените не може да бъдат вземани насериозно” в световния шампионат. Поредното изригване на Бърни накара аудиторията да се зачуди дали старческата деменция не е спечелила битката за ума на 85-годишния британец, който зарадва критиците си с още глупости.

Екълстоун обясни, че емигрантите нямат принос към икономиката и обществото на Великобритания и също така поясни, че президентът на Русия Владимир Путин трябва да управлява Европа.

Бърни от години демонстрира скептицизъм, че жена пилот би се представила добре във Формула 1, а през миналата година обясни, че дамите, които искат да се състезават, трябва да си имат отделен шампионат за това. Сега Екълстоун се върна на тезата си, че жените не са достатъчно силни, за да се справят с физическите натоварвания във Формула 1.

Все пак британецът прогнозира, че очаква появата на повече дами на ръководни постове в световния шампионат, където сега Клеър Уилямс ръководи Williams, а Мониша Калтенборн е начело на Sauber.

До края на миналата година Сузи Волф беше тест пилот на Williams, но така и не получи шанс да се състезава, а за последно в началото на 90-те години Джована Амати записа няколко опита да прескочи предквалификациите. Но от участието на жена в състезание от Формула 1 – Лела Ломбарди, минаха 40 години, а тя остава и единствената дама, спечелила точки в световния шампионат.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт