728 x 90

Култард: Renault спаси кариерата на Магнусен

Култард: Renault спаси кариерата на Магнусен

Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв водещ Дейвид Култард похвали представянето на Кевин Магнусен, който донесе първите точки на Renault този сезон в Сочи. „Кевин се представи страхотно и това е доказателството защо Renault го върна във Формула 1 и така спаси кариерата му”, обясни шотландецът. Другият пилот на тима обаче – Джолиън

Бившият пилот във Формула 1 и настоящ тв водещ Дейвид Култард похвали представянето на Кевин Магнусен, който донесе първите точки на Renault този сезон в Сочи.

„Кевин се представи страхотно и това е доказателството защо Renault го върна във Формула 1 и така спаси кариерата му”, обясни шотландецът.

Другият пилот на тима обаче – Джолиън Палмър, е поставен под сериозно напрежение, тъй като до момента не успява да намери отговор на скоростта на съотборника си.

„Седмото място на Магнусен в Сочи е много важно, тъй като той видя възможността да се бори за място в Топ 10 – обясни Култард. – Пребори се, а след това беше достатъчно скромен, за да признае, че това класиране се дължи и на проблемите на съперниците му за място в челото.

„Кевин има потенциал да печели състезания във Формула 1 – допълни Дейвид. – А когато постигнеш това, то вече си доказал, че имаш потенциал да станеш и световен шампион.

„В момента Кевин не може да разкрие истинския си потенциал, тъй като Renault догонва другите тимове, а раздялата му с McLaren не мина по най-добрия начин. Но това се случва във Формула 1, важното е, че Магнусен получи втори шанс и се надявам да го използва.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт