728 x 90

Трудно ще се намери наследник на Бърни

Трудно ще се намери наследник на Бърни

Легендата на Формула 1 Ники Лауда отхвърли спекулациите, че той е фаворит за поста на Бърни Екълстоун, който управлява световния шампионат. Реакцията на 3-кратния световен шампион идва дни, след като стана ясно, че босът на Ferrari Серджо Маркионе заедно с шефа на тима на Mercedes Тото Волф обмислят как да свалят 85-годишния Бърни. Съветникът на

Легендата на Формула 1 Ники Лауда отхвърли спекулациите, че той е фаворит за поста на Бърни Екълстоун, който управлява световния шампионат.

Реакцията на 3-кратния световен шампион идва дни, след като стана ясно, че босът на Ferrari Серджо Маркионе заедно с шефа на тима на Mercedes Тото Волф обмислят как да свалят 85-годишния Бърни.

Съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко прогнозира, че що се отнася до „спортната страна” на ръководството на шампионата, то според него, Ники Лауда е един от най-сериозните кандидати.

„Ако някой си мисли, че е лесно да се намери наследник на Бърни, то това е сериозна грешка – обясни австриецът, който е неизпълнителен директор на Mercedes. – Бърни все още притежава 15% от Формула 1 и е способен на невероятни неща – благодарение на него частите за мотора на Люис Хамилтън, които ни потрябваха спешно в Русия, минаха невероятно бързо през митницата.”

По отношение на промените в правилата за 2017 Лауда заяви, че те не трябва да се отлагат, с което не подкрепи позицията на Волф, който призова за забавяне на промените.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт