728 x 90

Розберг отново заяви, че иска да остане в Mercedes

    Лидерът в класирането на Формула 1 Нико Розберг заяви, че иска да остане за още „много години” в Mercedes, но призна, че все още не мисли да преговорите за новия му договор. Настоящият контракт на пилота с тима изтича в края на този сезон, а Нико и Mercedes вече заявиха, че искат да продължат да

    Лидерът в класирането на Формула 1 Нико Розберг заяви, че иска да остане за още „много години” в Mercedes, но призна, че все още не мисли да преговорите за новия му договор.

    Настоящият контракт на пилота с тима изтича в края на този сезон, а Нико и Mercedes вече заявиха, че искат да продължат да работят заедно.

    „Аз съм щастлив в Mercedes, в тима са доволни от мен, така че съм сигурен, че ще остана още много години в отбора”, обясни Нико, който нае бившият пилот Герхард Бергер да преговаря от негово име с Тото Волф и Ники Лауда за новия му договор.

    Розберг води с 24 точки в класирането след първите 6 старта, а световният шампион Люис Хамилтън успя да се доближи до него с победата си в Монако.

    Предполага се, че Нико сега кара за 15 милиона долара на сезон, а Хамилтън получава два пъти повече. С оглед на представянето на Розберг от началото на сезона той иска повече пари и дългосрочен договор.

    Вече изтече информация, че от тима му предлагат контракт за още една година, а той иска да подпише за две.

    Очаква се преговорите да стартират официално още този месец.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт