728 x 90

Може ли Фелипе Маса да отиде в Renault?

    Ветеранът на Williams Фелипе Маса може да продължи кариерата си във Формула 1 в заводския тим на Renault. Информацията е на бразилската преса, като според местните вестници, Фелипе ще заеме мястото на Джолиън Палмър. Маса има изключително богат опит, работил е с най-големите отбори във Формула 1 и ще е полезен на Renault за развитието

    Ветеранът на Williams Фелипе Маса може да продължи кариерата си във Формула 1 в заводския тим на Renault. Информацията е на бразилската преса, като според местните вестници, Фелипе ще заеме мястото на Джолиън Палмър.

    Маса има изключително богат опит, работил е с най-големите отбори във Формула 1 и ще е полезен на Renault за развитието на новия болид на тима за следващия сезон. Той кара 14-и пореден сезон във Формула 1, а договорът му изтича в края на годината. Това важи и за съотборника му в Williams, както и за двамата пилоти на Renault Кевин Магнусен и Джолиън Палмър.

    Според бразилските журналисти, Маса има амбиция да остане още година-две във Формула 1, за да може да покара болидите по новите правила, които ще са по-мощни, по-бързи, но и по-трудни за управление. В британските медии вече се появи информация, че мястото на Маса в Williams ще заеме Дженсън Бътън, който пък ще бъде сменен от резервата на McLaren Щофел Вандоорн.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт