728 x 90

Red Bull: Рикардо и Верстапен остават до края на сезон 2018!

Red Bull: Рикардо и Верстапен остават до края на сезон 2018!

Бившите световни шампиони във Формула 1 Red Bull ще запазят пилотите си Дениъл Рикардо и Макс Верстапен поне до края на 2018 година. Това изявление от страна на тима идва, за да сложи край на поредицата слухове, че Рикардо може да напусне в края на сезона, за да премине във Ferrari, след двете поредни издънки

Бившите световни шампиони във Формула 1 Red Bull ще запазят пилотите си Дениъл Рикардо и Макс Верстапен поне до края на 2018 година. Това изявление от страна на тима идва, за да сложи край на поредицата слухове, че Рикардо може да напусне в края на сезона, за да премине във Ferrari, след двете поредни издънки на отбора, които го лишиха от победите в Испания и Монако.

Според непотвърдена информация, която обаче се цитира и от La Gazzetta dello Sport, договорът на Дениъл е бил удължен с две години, до края на сезон 2018. Преди няколко дни моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко заяви пред auto motor und sport, че „няма никакво съмнение, че Рикардо, ще остане до края на 2018 година”.

А шефът на тима Кристиан Хорнър се опита да обясни по време на Гран при на Канада, че публикациите, според които договорът на Рикардо изтича, са „грешни”. След това Хорнър прогнозира, че двамата пилоти ще останат в тима не само за 2017 година. Според La Gazzetta dello Sport, съвсем скоро Red Bull ще обяви новият договор на Рикардо, като се очаква австралиецът да получи сериозно увеличение на заплатата и новият му 2-годишен контракт да му носи по 10 милиона евро на сезон.

Доктор Марко, който е архитект на спорната програма на Red Bull за развитие на млади пилоти заяви, че очаква, че през 2017 год. тимът му ще се бори с Mercedes за световната титла във Формула 1.

„Всеки път, когато правилата във Формула 1 са се променяли сериозни, Red Bull е излизал напред – обясни бившият пилот. – Сега правилата се променят, очакваме още по-силно представяне от Renault, както и от нашите пилоти Верстапен и Рикардо, така че ние ще сме съперник на Mercedes догодина. Смятам, че двамата ни пилоти могат да спечелят световната титла в следващите две години.”

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт