728 x 90

Хамилтън не иска заповеди от бокса

    Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се обяви против въвеждането на заповеди от бокса в Mercedes, след като двамата със съотборника му Нико Розберг отново се удариха, този път в началото на последната обиколка на Гран при на Австрия и така лишиха тима от двойна победа на „Ред Бул Ринг”. Шефът на отбора Тото

    Световният шампион във Формула 1 Люис Хамилтън се обяви против въвеждането на заповеди от бокса в Mercedes, след като двамата със съотборника му Нико Розберг отново се удариха, този път в началото на последната обиколка на Гран при на Австрия и така лишиха тима от двойна победа на „Ред Бул Ринг”.

    Шефът на отбора Тото Волф заяви, че вече му е „писнало” от това пилотите му да не правят това, което тимът иска от тях и допълни, че тази седмица ще се реши дали световните шампиони ще използват заповеди от бокса още за следващия старт – на „Силвърстоун” в неделя.

    „Искам да се състезавам – обясни Хамилтън, който спечели в неделя след удара с Розберг, за който беше наказан Нико. – Още преди години, докато бях само фен на Формула 1 гледах състезанието в Австрия през 2002, където Ferrari използва заповеди от бокса, за да накара Рубенс да пусне Михаел и бях много разочарован.

    „Никой не иска да има заповеди от бокса. Тото Волф и Ники Лауда са страхотни и ни разрешават да се състезаваме свободно, а това е най-важното.

    „Не винаги се получава перфектно, но това е част от автомобилния спорт. Винаги може да се случи нещо подобно.”

    Хамилтън е наясно, че Волф е изключително ядосан от удара му с Розберг, но отново обясни, че няма вина за този инцидент.

    Розбрег пък заяви, че ако тимът въведе заповеди от бокса, той ще ги изпълнява.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт