728 x 90

Уникално: Айртон Сена зад волана на "Жигула"!

Уникално: Айртон Сена зад волана на "Жигула"!

Спортното подразделение на "АвтоВАЗ" – Lada Sport, публикува снимка, на която е запечатана легенданият пилот от Формула 1 Айртон Сена за волана на ВАЗ-2101. Бразилецът пробва качествата на жигулата на пистата "Хунгароринг" преди състезанието в Унгария преди 30 години. Идвайки на пистата, Сена е помолил организаторите да му предоставят на популярната кола в Унгария, за

Спортното подразделение на "АвтоВАЗ" – Lada Sport, публикува снимка, на която е запечатана легенданият пилот от Формула 1 Айртон Сена за волана на ВАЗ-2101. Бразилецът пробва качествата на жигулата на пистата "Хунгароринг" преди състезанието в Унгария преди 30 години. Идвайки на пистата, Сена е помолил организаторите да му предоставят на популярната кола в Унгария, за да направи няколко обиколко по пистата. Дали му именон тази "Жигула".
Гран При на УНгария през 1986 г. ще се запомни с невероятната борба между Сена и Нелсън Пике. През същата година надпреварата на "Хунгароринг" е дебютна не само за Унгария, но и за целия социалистически блок.
Трикратният световен шампион Сена загина на "Имола" на 1 май 1994 г., като тогава бе Великден, след като катастрофира на завоя "Тамбурело".

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт