728 x 90

В Италия: "Монца" остава във Формула 1

    В крайна сметка битката за домакинството на Гран при на Италия най-вероятно ще бъде спечелена от пистата до Милано „Монца”. Поне това е преобладаващото мнение на италианската преса, където се появи информация, че договорът на „Монца” ще бъде удължен за още 4 години срещу 88 милиона евро. Настоящият контракт на пистата за Гран при на

    В крайна сметка битката за домакинството на Гран при на Италия най-вероятно ще бъде спечелена от пистата до Милано „Монца”. Поне това е преобладаващото мнение на италианската преса, където се появи информация, че договорът на „Монца” ще бъде удължен за още 4 години срещу 88 милиона евро.

    Настоящият контракт на пистата за Гран при на Италия изтича тази година, а в надпреварата се включи и пистата „Имола”, като шефовете й дори стигнаха до предварителен договор с Бърни Екълстоун.

    Кандидатурата на „Имола” се провали заради липсата на подкрепа от страна на Автомобилния клуб на Италия (ACI), който осигурява сериозна част от финансирането на сделката, но оттам заявиха, че ще дават пари само за „Монца”.

    Гран при на Италия е на 4 септември, а с новия договор трасето ще е домакин на състезанието поне до 2020 година.

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт