728 x 90

Мексико събира над 360 000 зрители

    Завръщането на Мексико в календара на Формула 1 през миналата година събра 336 000 зрители за трите дни на състезателния уикенд, което беше отчетено като успех от организатора на състезанието и промоутъра на световния шампионат. Сега обаче в Мексико искат да се представят още по-добре. „През миналата година успяхме да покажем Мексико на целия свят

    Завръщането на Мексико в календара на Формула 1 през миналата година събра 336 000 зрители за трите дни на състезателния уикенд, което беше отчетено като успех от организатора на състезанието и промоутъра на световния шампионат. Сега обаче в Мексико искат да се представят още по-добре.

    „През миналата година успяхме да покажем Мексико на целия свят – заяви Родриго Санчес, който отговаря за маркетинга на състезанието. – Но за тази година искаме зрителите да са още по-близо до състезанието, да усетят Формула 1.

    „През 2015 само Гран при на Великобритания на „Силвърстоун” успя да събере повече зрители от нас.

    „Билетите за състезанието в Мексико бяха пуснати в продажба през февруари и някои трибуни бяха разпродадени за 5 минути. За 5 месеца успяхме да продадем всички билети, но търсенето не намаляваше.

    „Обърнахме се с молба към градската управа на Мексико Сити, за да ни разреши да построим допълнителни трибуни. Намерихме една швейцарска компания, която строи временни трибуни, при това с различна конфигурация, а не само с правоъгълна форма, така успяхме да осигурим допълнителни места на някои завои.

    „Допълнителните трибуни имат 30 000 места, разположени на първия и четвъртия завои. Пуснахме ги в продажба през юли и билетите се разпродадоха мигновено.

    „През 2015 билетите за Гран при на Мексико бяха в три категории: 100, 300 и 600 долара. Сега цената им се е увеличила средно с 50 долара.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт