728 x 90

Магнусен получи разрешение да кара на "Монца"

Магнусен получи разрешение да кара на "Монца"

Лекарите на ФИА разрешиха на Кевин Магнусен да стартира в свободните тренировки за Гран при на Италия утре. Датският пилот на Renault се справи без проблеми с прегледа днес предиобед и потвърди собствената си прогноза, че ще кара на „Монца”. Магнусен направи тежка катастрофа на „Спа” в неделя, след като колата му излетя от трасето

Лекарите на ФИА разрешиха на Кевин Магнусен да стартира в свободните тренировки за Гран при на Италия утре. Датският пилот на Renault се справи без проблеми с прегледа днес предиобед и потвърди собствената си прогноза, че ще кара на „Монца”.

Магнусен направи тежка катастрофа на „Спа” в неделя, след като колата му излетя от трасето на излизането от завоя „Червената вода” и се заби с 300 км/ч в предпазните стени.

Данните от телеметрията показаха, че Кевин е понесъл удар със сила 42G, но след катастрофата пилотът потвърди, че има лека контузия на левия глезен и няколко натъртвания.

Според правилата на ФИА след такава тежка катастрофа пилотът задължително минава медицински преглед, за да получи разрешение да кара в следващото състезание.

Фернандо Алонсо катастрофира тежко на старта на сезона в Австралия, но тогава лекарите не позволиха на испанеца да кара в Бахрейн, тъй като се оказа, че контузиите му са по-тежки – спукани ребра и така Щофел Вандоорн дебютира за McLaren и спечели първата си точка във Формула 1.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт