728 x 90

Доктор Марко: Верстапен е най-популярният пилот в света

    Моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко обяви, че 18-годишният Макс Верстапен е най-популярният пилот от Формула 1 в световен мащаб. Макс кара втория си сезон във Формула 1, но в последните състезания агресивното му каране му донесе много критики от страна на неговите колеги и медиите. „Може би на Формула 1 й липсват

    Моторспорт съветникът на Red Bull доктор Хелмут Марко обяви, че 18-годишният Макс Верстапен е най-популярният пилот от Формула 1 в световен мащаб.

    Макс кара втория си сезон във Формула 1, но в последните състезания агресивното му каране му донесе много критики от страна на неговите колеги и медиите.

    „Може би на Формула 1 й липсват силни характери в последните години – обясни доктор Марко. – Освен това, има и доста пилоти, които карат последния си сезон в световния шампионат и те се оплакват от Макс, искат повече сигурност, постоянно от нещо са недоволни.

    „Макс е млад пилот с ясна идея какво точно иска, не се срамува да преследва целите си, да постига успехи.

    „Реакцията на феновете е изцяло в негова полза. Може би в момента той е най-популярният пилот от Формула 1 в цял свят.”

    Естествено, доктор Марко защити Макс от критиките на двамата пилоти на Ferrari Кими Райконен и Себастиан Фетел, които се удариха заради него в първия завой в Белгия, а след това Кими на няколко пъти се оплака по радиото заради опасните маневри на холандеца, който защитаваше позицията си.

    „Критиките срещу Макс не са оправдани. Той е пилот от по-друг калибър – обясни доктор Марко. – Той е бъдещ световен шампион и прави каквото е необходимо на пистата. Някои може би са изненадани, но тук става въпрос за атаки, изпреварвания и защита. Ако беше допуснал грешка, стюардите щяха да го накажат.”

    Свързани публикации

    Оставете коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

    Най-нови

    AUTOCLUB.BG във Facebook

    Facebook Pagelike Widget

    Спорт