728 x 90

Маркионе капсулира Ferrari

Маркионе капсулира Ferrari

Шефът на тима на Ferrari във Формула 1 Маурицио Аривабене заяви, че Скудерията ще търси и развива таланти, които вече работят за отбора от Маранело, вместо да плаща милиони и да привлича специалисти отвън. През лятото напусна техническият директор Джеймс Алисън, а на мястото му беше повишен Матиа Биното, който работи във Ferrari от 1995

Шефът на тима на Ferrari във Формула 1 Маурицио Аривабене заяви, че Скудерията ще търси и развива таланти, които вече работят за отбора от Маранело, вместо да плаща милиони и да привлича специалисти отвън.

През лятото напусна техническият директор Джеймс Алисън, а на мястото му беше повишен Матиа Биното, който работи във Ferrari от 1995 година. Факт е, че в последните стартове Черните кончета записват прогрес, но много анализатори смятат, че това е наследство от работата на Алисън, който имаше проблеми с големия шеф на компанията Серджо Маркионе и не успя да постигне очакваните резултати в дадения му срок.

„Вече търсим талантливи специалисти, които работят в компанията и досега са се намирали в сянка – обясни Аривабене. – Много работа в това отношение свърши господин Маркионе, който лично се срещна с много хора и заедно с него намерихме перспективни инженери.

„Ferrari е голяма компания, не забравяйте, че имаме и GT департамент, точно там намерихме специалисти, които могат да са ни полезни.

„Има два варианта за развитие на техническия департамент на един отбор от Формула 1. Единият е да намериш технически гуру и да го привлечеш от друг отбор или друг шампионат, а другият е да изградиш собствен екип от талантливи специалисти, които да дърпат отбора напред, точно това правим в момента.

„Последните 18 месеца не бяха особено успешни за нас, така че сега ни предстои много работа, за да се върнем в челото на Формула 1.”

През 2016 година Ferrari изостана в битката с Mercedes и вместо претендент за титлата, сега италианският тим е преследвач на Red Bull в борбата за второто място.

Свързани публикации

Оставете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителни полета са маркирани с *

Най-нови

AUTOCLUB.BG във Facebook

Facebook Pagelike Widget

Спорт